- 3198
- ۱۳۹۴/۱۰/۱۷ - ۰۶:۰۳
- 586 بازدید
آشنایی با خواص گل کلم : گل کلم را می توان سرخ شده، آب پز یا بخار پز و به خام مصرف کرد.به صورت بخارپز ترکیبات ضدسرطان ان بیشتر نسبت به سرخ شده و اب پر حفظ می شود. در هنگام پخت، برگ های بیرونی و ساقه ضخیم برداشته میشود.برگ نیز خوراکی هستند اما اغلب دور انداخته می شوند. مصرف گل کلم، احتمال ابتلا به انواع سرطانها به خصوص سرطانهای پروستات، سینه، روده، تخمدان و[…]
آشنایی با خواص گل کلم : گل کلم را می توان سرخ شده، آب پز یا بخار پز و به خام مصرف کرد.به صورت بخارپز ترکیبات ضدسرطان ان بیشتر نسبت به سرخ شده و اب پر حفظ می شود.
در هنگام پخت، برگ های بیرونی و ساقه ضخیم برداشته میشود.برگ نیز خوراکی هستند اما اغلب دور انداخته می شوند.
مصرف گل کلم، احتمال ابتلا به انواع سرطانها به خصوص سرطانهای پروستات، سینه، روده، تخمدان و مثانه را کاهش میدهد.
محققان کانادایی در بررسیهای خود دریافتند مصرف نصف پیمانه گل کلم در روز، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تا ۵۲ درصد کاهش میدهد.
به تازگی کشف شده است که گل کلم حاوی ماده ای به نام ایندول-۳- کاربینول (Indole-۳-Carbinol) می باشد که از سرطان سینه و سرطان های دیگر زنانه پیش گیری می کند.
سلفورافان (Sulforaphane) ماده موجود در این گیاه می تواند ماده شیمیایی سرطان زا را از بین ببرد و انتشار سلول های سرطانی حتی در مرحله آخر رشد آن ها را متوقف کند.
فیتو کمیکل موجود در گل کلم در کاهش دادن خطر بعضی از سرطان های ارثی موثر است.
مصرف گل کلم با زردچوبه در سلامتی مردان موثر است :
سرطان پروستات دومین عامل مرگ از سرطان در مردان آمریکا میباشد. هرساله ۵۰۰۰۰۰ مرد بر اثر سرطان پروستات میمیرند که این آمار نسبت به هند که در رژیم غذایی خود از گیاهان خانواده براسیکا و ادویهجات استفاده مینمایند.
بیشتر است. ترکیب گل کلم و زردچوبه بسیار خوشمزه و خوش طعم میباشد. بهترین راه برای تهیه این غذا به این صورت است که ابتدا گل کلم را تکه، تکه میکنیم و برای تقریباً ۵ تا ۱۰ دقیقه آن را نگه میداریم.
این مرحله سبب تولید فنیل ایزوتیوسیانات (phenethyl isothiocyanate) میشود که به کاهش رشد سلولهای سرطانی کمک میکند. این ماده زمانی که گل کلم تکه شده باشد تولید میشود .
اما با گرم کردن آن تولیدش متوقف میگردد. مقداری زرد چوبه به آن اضافه مینماییم و روی حرارت ملایم با اضافه نمودن کمی سبزیجات به مدت ۵ دقیقه گرم میکنیم و سپس همراه با کمی نمک، فلفل و روغن زیتون آن را خوش طعم تر نمایید.
گل کلم منبع خوبی از فیبر رژیمی محسوب شده که برای هضم بهتر غذا از اهمیت اساسی برخوردار است. در هر ۱۰۰ گرم گلکلم، ۹ گرم فیبر وجود دارد و به همین دلیل انتخاب خوبی برای بهبود گوارش است.
محققان دریافتهاند که سولفورین حاصل از گلوکزینولات، از لایهی داخلی معده محافظت میکند و از رشد هلیکوباکتر پیلوری در معده پیشگیری میکند.
اگر به مقدار کافی فیبر در برنامه غذایی خود داشته باشید مواد غذایی به نرمی از رودهها عبور میکنند. ترکیبی در گل کلم موسوم به «گلوکورافین» وجود دارد که میتواند از شکم و رودهها در برابر ابتلا به برخی بیماریها از جمله سرطان و زخم معده پیشگیری کند.
سولفورافان موجود در گل کلم، ماده شیمیایی سرطان زا را از بین میبرد و مانع از رشد سلولهای سرطان میشود.
گل کلم، منبع غنی ویتامین C و منگنز است که هر دو از اجزای اصلی آنتیاکسیدانها هستند. علاوه بر این شامل طیف گستردهای از انواع آنتیاکسیدانهای دیگر است و در نتیجه، خطر سرطان، بیماریهای قلبی و سکته مغزی پیشگیری میکند.
آنتیاکسیدانها، همچنین در تخریب رادیکالهای آزاد که موجب پیری زودرس میشوند، دارای اهمیت اساسی هستند.
ویتامین C موجود در آن که نوعی آنتی اکسیدان مهمی است، علاوه بر بهبود سریع تر زخم، از پیری پوست نیز پیش گیری می کند.