- 6790
- ۱۳۹۶/۰۲/۱۵ - ۰۵:۰۷
- 4,032 بازدید
روشهای تکثیر گیاه یوکا : تکثیر به روش پاجوش که با جداسازی پاجوشها یکی از روشهای تکثیر این گیاه است. پاجوش گیاهان کوچکی هستند که از روی ریزومها گیاه مادری شروع به رشد کردهاند و میتوان آنان را از گیاه مادری جدا و به صورت مستقل کاشت زمان تعویض گلدان گیاه مادری بهترین زمان برای جدا کردن پاجوشها است ابتدا گیاه مادری را از گلدان خود بیرون آورده سپس تا جایی که ممکن است باید خاک[…]
روشهای تکثیر گیاه یوکا : تکثیر به روش پاجوش که با جداسازی پاجوشها یکی از روشهای تکثیر این گیاه است.
پاجوش گیاهان کوچکی هستند که از روی ریزومها گیاه مادری شروع به رشد کردهاند و میتوان آنان را از گیاه مادری جدا و به صورت مستقل کاشت زمان تعویض گلدان گیاه مادری بهترین زمان برای جدا کردن پاجوشها است ابتدا گیاه مادری را از گلدان خود بیرون آورده سپس تا جایی که ممکن است باید خاک را از اطراف ریشهها تمیز کرد برای این منظور میتوانید از جریان ملایم آب استفاده کنید تا به خوبی خاکها از روی ریشهها پاک شوند سپس با وسیلهای تیز پاجوشها را از منطقه طوقه گیاه مادری از ان جدا کنید.
توجه داشته باشید که هر پاجوش زمانی که ۴ برگ دارد مناسب جداسازی از گیاه مادری است.
قلمه گیری: تهیه قلمه از ساقه گیاه راه دیگر تکثیر یوکا است البته اگر قلمه را از نواحی جوان گیاه تهیه کنیم این نوع قلمه آسانتر از قلمههای که از قسمت پایین ساقه تهیه میشوند ریشه میدهد اندازه قلمهها بین هشت تا ده سانت باشد اگر از قسمت ساقه که دارای برگ است برای قلمه گیری استفاده میکنید قبل از کاشت قلمه باید برگهای قسمت پایین را جدا کنید.
برای قلمه گیری از وسیلهای تیز استفاده کنید تا ساقه گیاه مادری آسیب نبیند برخی از پرورش دهندگان قلمهها را ۴-۵ روز در مکان سرد و خشک و به دور از نور افتاب قرار میدهند و اعتقاد دارند که این کار به ریشه زایی بهتر قلمهها کمک میکند فرو بردن انتهای قلمه در هورمونهای ریشه زایی به رشد و توسعه ریشه کمک میکند برای کاشت قلمهها از محیطی سبک که رطوبت را به خوبی نگه دارد میتوان برای کاشت قلمهها استفاده کرد .
بهترین محیط ریشه زایی قلمهها شن است که مرتباً باید مرطوب نگهداشته شود ریشه زایی مناسب قلمهها حتی ممکن است شش ماه طول بکشد
تقسیم ریزوم: راه دیگر تکثیر یوکا تقسیم ریزومهای این گیاه به قطعات ۸ سانتی و کاشت آنن در بستر شنی کم عمق است بستر کاشت را در محیطی گرم قرار دهید تا جوانههای موجودد بر روی ریزومها رشد کرده و سر از خاک درآورند.
هرس یوکا :
این گیاه به هرس خاصی نیاز ندارد فقط باید برگهای زیرین و زرد یوکا مسن را از گیاه جدا کرد.
همچنین با جدا کردن برگهای زیرین یوکا و سرزنی میتوان گیاهی ساقه بلند که در انتهای هر ساقه دستهای برگ وجود دارد تربیت کرد.
یوکا در طبیعت در هوای خنک دو بار در سال به گل میرود یکی اردیبهشت و دیگری در پاییز.
پس از پایان اولین گلدهی باید ساقه گل دهنده را قطع کرد.
این گیاه در ایران و سایر مناطق غیر بومی بدر نخواهد داد زیرا در منطقه بومی خودش حشرهای به نام پرونووا زندگی میکند که توسط این حشره گردهه افشانی صورت میگیرد به همین دلیل پراکنش این گیاه محدود و تکثیران با قلمه و تقسیم ریزوم صورت میگیرد.
+ کلیک نمایید و عضو تلگرام جذاب ترین ها شوید