- 8213
- ۱۳۹۷/۰۶/۰۱ - ۰۵:۵۹
- 1,532 بازدید
راه هایی برای درمان تنبلی تخمدان شایعترین علت عدم تخمکگذاری و هیپرآندروژنیسم (مقدار بالای آندروژن در بدن) را میتوان سندرم تخمدان پلیکیستیک دانست این بیماری اغلب با چاقی و مقاومت به انسولین همراه است. پزشکان راههای متعددی برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک به بیماران خود توصیه میکنند؛ از جمله : رژیم غذایی مناسب ، داشتن فعالیت جسمی، خواب کافی، مدیریت استرس و کاهش فشار روحی. تحقیقات متعددی نشان دادهاند که کاهش وزن و انجام ورزش به صورت منظم میتوانند[…]
راه هایی برای درمان تنبلی تخمدان
راه های درمان تنبلی تخمدان :
استفاده از رژیم غذایی برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک
همچنین کاهش وزن میتواند احتمال توانایی باروری در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک را افزایش دهد. در واقع به گفته متخصصان، ۷۵ درصد از زنان مبتلا به این سندرم توانستهاند با کاهش وزن، به کنترل قند خون و بهبود سطح هورمون آندروژن کمک کنند که این عوامل باعث بهبود تخمک گذاری و باروری خواهند شد.
بهترین رژیم غذایی برای درمان تنبلی تخمدان چیست؟
بدیهی است استفاده از یک برنامه غذایی که حاوی غذاهای گیاهی (سبزیجات، میوه ها، آجیلها و حبوبات)، چربیهای خوب، پروتئینهای کم چرب، لبنیات کم چرب و منابع غنی از کلسیم باشد را میتوانید برای شروع رژیم غذایی در نظر داشته باشید.
چه نوع ورزش و فعالیتی برای درمان تنبلی تخمدان مناسب است؟
از بین بردن استرس :
- یوگا میتواند به تسکین تنش در افراد کمک کند.
- کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، میتواند به کاهش احساس استرس و بهبود سطح قند خون کمک کند..
.
داروهای توصیه شده برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک :
رایجترین داروهای تجویز شده برای درمان تنبلی تخمدان عبارتند از :
- قرصهای ضد بارداری داروهای ضد بارداری خوراکی حاوی استروژن و پروژستین بوده که به تنظیم چرخه قاعدگی و کنترل علائم تنبلی تخمدان کمک میکنند. این داروها با کاهش سطح هورمونهای مردانه، میتوانند به کنترل رشد بیش از حد مو و بروز آکنه نیز کمک کنند. همچنین مصرف این قرصها میتواند احتمال ابتلا به سرطان آندومتر را نیز کاهش دهد.
- داروهای حساسیت به انسولین برای این شرایط، معمولا داروی متفورمین یا پیوگلیتازون تجویز میشود. اگرچه این دو دارو برای درمان دیابت مورد استفاده قرار میگیرند، اما تحقیقات زیادی نشان دادهاند که برای درمان تخمدان پلی کیستیک نیز بسیار موثر هستند. این داروها با کاهش مقاومت به انسولین و سطح بالای انسولین، میزان بالای آندروژن را کاهش میدهند. در نتیجه این داروها به بهبود تخمک گذاری و تنظیم دورههای قاعدگی کمک میکنند. به یاد داشته باشید که این روند میتواند ۴ تا ۶ ماه طول بکشد و ممکن است مصرف این داروها برای تمام زنان مبتلا به تنبلی تخمدان موثر نباشند.
خبر خوب این است که مصرف این داروها همچنین میتوانند به بهبود آکنه، رشد بیش از حد مو، ریزش مو، تسهیل کاهش وزن، کاهش سطح کلسترول و حتی کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی نیز کمک کنند.
درمان های باروری :
از دیگر روشهای درمان میتوان به لقاح آزمایشگاهی (IVF) اشاره کرد. در این روش، لقاح تخمک و اسپرم در محیط آزمایشگاهی صورت گرفته و سپس به رحم منتقل میشوند.
توقف یا کاهش رشد بیش از حد مو :
کرم تجویزی افلورنتین HCl میتواند به کاهش رشد موهای جدید کمک کند، اما موهای قبلی را از بین نمیبرد. همچنین پزشک ممکن است برای کاهش رشد موهای جدید، داروهایی مانند اسپیرونولاکتون یا سیپروترون استات را تجویز کند. از آنجایی که بسیاری از این نوع داروها، ممکن است باعث ایجاد نقص مادرزادی شوند، پزشک توصیه خواهد کرد که هم زمان با مصرف این داروها از قرصهای ضد بارداری نیز استفاده شود. اثر بخشی این داروها ممکن است تا شش ماه طول بکشد.
آکنه :
هشدار : رتینوئید میتواند باعث ایجاد نقص مادرزادی شود. بنابراین اگر باردار هستید و یا قصد حامله شدن را دارید، نباید از این دارو استفاده کنید.